Lär känna Tobias

Tobias Sølie Halvorsenforan det nye Tøyenbadet

I GK arbetar en kompetent blandning av människor som befinner sig på olika platser i livet och i sina karriärer. Tobias är nyutexaminerad och arbetar som projektingenjör på GK, och trivs mycket bra med sitt yrkesval. Lär känna Tobias bättre här!

Hur hamnade du på GK?

Först och främst valde jag att utbilda mig som elektriker eftersom jag alltid varit intresserad av elektronik, elektricitet och tekniska prylar. Därefter ville jag fortsätta min utveckling och bli ingenjör. Anledningen till att jag hamnade på GK var för att jag hade hört mycket positivt om företaget från människor omkring mig. Efter att ha varit på intervju var jag helt säker på att det var en bra arbetsplats där jag kunde utvecklas inom mitt område och samtidigt trivas väldigt bra.

Vad gillar du med företaget nu när du har varit här ett tag?

Jag gillar att alla kollegor ställer upp för att hjälpa så fort det behövs. Samarbetet för att få saker gjorda är mycket bra. Ledningen ställer rimliga krav och förväntningar, så sammanfattningsvis ger det en känsla av att vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål –som ett team.

Kort sagt är vi en bra blandning av människor med olika bakgrunder och kunskaper, men med ett gemensamt intresse: att utföra ett så bra arbete som möjligt.

Kan du berätta något om HMS, hälsa, miljö och säkerhet? Hur ingår det i ditt arbete, och varför är det viktigt?

I min personliga yrkesroll är hälsa och miljö framträdande eftersom jag huvudsakligen jobbar på kontor. Men i förtaget som helhet är det tydligt att det prioriteras att alla ska vara nöjda när de kommer till jobbet, ha en trivsam arbetsmiljö och komma hem säkert utan skador.

Hur arbetar vi med arbetsmiljö och säkerhet (HMS) på GK? Se vår video!

På GK är vi medvetna om att vi arbetar inom en bransch där risken för skador och olyckor är högre än på många andra arbetsplatser. En olycka är en för mycket, och vi vill inte riskera att förlora någon. HMS-chef på GK, Martine Drevvatne, har besökt olika medarbetare på GK för att se hur de arbetar med HMS i sin vardag.

Hur arbetar vi med arbetsmiljö och säkerhet (HMS) på GK? Se vår video!

På GK är vi medvetna om att vi arbetar inom en bransch där risken för skador och olyckor är högre än på många andra arbetsplatser. En olycka är en för mycket, och vi vill inte riskera att förlora någon. HMS-chef på GK, Martine Drevvatne, har besökt olika medarbetare på GK för att se hur de arbetar med HMS i sin vardag.

Hur arbetar ni med hållbarhet på GK?

Jag upplever att GK är innovativa i sitt arbete genom att kontinuerligt utforska och implementera ny teknik och hållbara lösningar för att optimera byggnaders energieffektivitet. Vi strävar efter att vara så hållbara som möjligt varje dag, i allt från materialval till återvinning. Branschen som helhet har en bit kvar att gå, men jag upplever att GK är en drivkraft som samarbetar med andra aktörer inom branschen för att göra mer hållbara val.

Gör ni något tillsammans utanför arbetstid på GK?

Vi arbetar alla för en sund och trevlig arbetsmiljö med sociala evenemang. Vi har också mer vardagliga sammankomster som gemensamma luncher, till exempel. Det projekt jag jobbar på just nu har en gemensam korvlunch varje fredag! Lunchen på fredagar är därför extra rolig. Det finns också veckovisa fotbollsträningar som man kan delta i, eller andra fysiska aktiviteter du kan engagera dig i som kallas GK Aktiv. Det anordnas även olika aktiviteter för yngre anställda under en viss ålder.

EB-BAS, montør, teknikker

Som medarbetare inom GK bidrar du till att göra skillnad. Se jobbmöjligheterna hos oss.

Se lediga tjänster

Slutligen, hur skulle du sälja in GK till en framtida kollega?

Sedan jag började som projektingenjör på GK har jag haft möjlighet att utvecklas inom projektledning och ledarskap, och jag har deltagit i flera kurser. Dessutom har jag fått utbildning i kalkylverktyg och norska standarder. Jag upplever att det finns bra möjligheter till utveckling, särskilt om du vill specialisera dig inom ett område som intresserar dig.

Jobb på GK

Vill du bli en del av Team GK?

Hos får du vara med och skapa levande, välfungerande byggnader. Vi har alla olika uppgifter, men vi är alltid ett team.

Läs mer om oss och se våra lediga tjänster
TeamGK