Varför bli lärling i GK?

Som en del av Team GK får lärlingar och nyutbildade varierande arbetsuppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Hos GK får du lära dig av kunniga proffs inom branschen. Din utveckling är viktig för oss och du kommer att få varierande uppgifter som ger goda möjligheter till personlig utveckling.

Inom GK har vi ett generationsperspektiv. Vi har varit ett familjeföretag sedan vi började som en liten ventilationsfirma 1964 – och det ska vi fortsätta att vara. Lärlingar och nyutbildade hantverkare är grunden för nästa generations GK.

Som lärling hos oss får du en trygg och utvecklande lärlingstid.
 

Vi arbetar för en god, inkluderande arbetsmiljö

På GK får du duktiga och engagerade chefer och kollegor som tar hand om dig och hjälper dig framåt. Du kommer att arbeta i framkanten av utvecklingen, med morgondagens lösningar, och lära dig av erfarna personer inom ditt teknikområde. Du blir en del av en trygg arbetsmiljö som präglas av gott samarbete.

Läs också:

Godt samarbeid på tvers av fag. Fra venstre: Grzegorx Rakoczy, rørlegger i GK og Knut-Olav Bjørgum, servicetekniker i GK
Hälsa, miljö och säkerhet på GK
Läs mer

 

Din utveckling är viktig för oss

Vi har alla olika uppgifter, men vi är alltid ett team. Som en del av Team GK får lärlingar och nyutbildade varierande arbetsuppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

GK har som mål att alla lärlingar ska få fast anställning efter avslutad lärlingsperiod.

Har du några frågor?

Du är inte ensam om att ha frågor om hur det är att vara lärling, hur mycket du får betalt, om det är lätt att få ett fast jobb efter din lärlingsperiod – eller annat! Här är några vanliga frågor om hur det är att vara lärling på GK:

Vilka dokument ska jag bifoga till min ansökan?

Skriv en kort text och motivera varför du söker. Det viktigaste för oss är att få veta vem du är som person och vad du vill uppnå i ditt jobb. Bifoga även betyg och intyg från skolan och eventuellt CV, om du har annan relevant arbetslivserfarenhet.

Varför ska jag söka en lärlingsanställning hos GK?

Du får lära dig av branschens bästa hantverkare. Du blir en del av ett team av medarbetare som är måna om att du lyckas och trivs. Du blir en del av ett företag som fokuserar på nästa generations anställda och teknik, och som tar sitt sociala ansvar på allvar.

Hur mycket får jag i lön?

Anställda under utbildning samt lärlingar som omfattas av ett utbildningsavtal och vuxenlärlingar får lön enligt de nivåer som anges i våra kollektivavtal. I kollektivavtalen är det antal arbetade timmar som styr vilken lön det är som ska utgå.

Kan jag arbeta som lärling i mitt närområde?

De flesta av våra kontor tar emot lärlingar. Under pågående ansökningsperiod för lärlingsanställningar inom GK ser du en översikt över de GK-kontor där du kan ansöka om att få bli lärling.

Inom vilka teknikområden tar ni in lärlingar?

Vi tar in lärlingar inom rör och ventilation.

Får jag arbetskläder eller måste jag köpa dem själv?

Du får all utrustning du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett ordentligt och säkert sätt. Detta inkluderar bland annat kläder, skor och verktyg.

Vill du jobba på GK?

Hos får du vara med och skapa levande, välfungerande byggnader. Vi har alla olika uppgifter, men vi är alltid ett team. Läs mer om oss och se våra lediga tjänster.

Se lediga tjänster
EB-Søk lærlingplass i GK