Aktuella nyheter

Här kan du läsa nyheter, pressmeddelanden och annan aktuell information från GK.

12. mars, 2021

GK är nu medlem i Skift – en norsk näringslivsorganisation som har som mål att vara en pådriver för att nå klimatmålen 2030. Skift er systerorganisation till det svenske företagsnätverket Hagainitiativet.

4. mars, 2021

GK har tilldelats ett rekordkontrakt för byggnadsautomation vid det nya regeringskvarteret i Oslo.

3. mars, 2021

Marcus Andersson blir ny regionchef för region väst på GK i Sverige. Han kommer att fortsätta driva och utveckla GK:s kvalitets- och innovationsarbete i regionen samt vara en viktig nyckelperson i arbetet med att förankra koncernens nya strategi internt.

18. februari, 2021

GK Gruppens rörelseintäkter 2020 uppgick till 6,13 miljarder NOK och resultatet före avskrivningar (EBITDA) blev 158 miljoner kronor. En stabil underliggande verksamhet och ökad lönsamhet lyfte resultatet betydligt jämfört med 2019.

21. januari, 2021

Med tydliga hållbarhetsambitioner förnyar GK sin visuella profil. En ny logotyp och omarbetad grafisk profil ska bidra till att företaget positionerar sig som en klimatförebild och drivande kraft för en grön omställning av byggbranschen.

26. november, 2020

Heidrun R. Marstein (47 år) blir ny HR-koncernchef i GK Gruppen, med totalansvar för strategisk HR i GK:s samlade verksamhet i Norge, Sverige och Danmark. Hon tillträder tjänsten den 15:e februari 2021.

Pressrum

Vill du få nyheter från GK? Prenumerera på våra pressmeddelanden via vårt pressrum på Mynewsdesk.

26. oktober, 2020

GK-koncernen omsatte 4,7 miljarder norska kronor under det tredje kvartalet. Resultatet före avskrivningar (EBITDA) blev 125 miljoner kronor. Stabil underliggande verksamhet och ökad lönsamhet ger positiva resultat.

15. september, 2020

GK tar med sig all sin erfarenhet och kompetens som totalteknisk entreprenör i planeringen av en ny kommersiell byggnad i Tromsö. Gneiskvartalet kommer att bli till en byggnad som är hållbar i alla livsfaser och blir ett av våra flaggskepp när det gäller utvecklingen av gröna byggnader.

17. augusti, 2020

GK-koncernens rörelseintäkter uppgick det första halvåret till 3,2 miljarder NOK och resultatet före avskrivningar (EBITDA) blev 88 miljoner NOK. Lönsamheten ökar jämfört med motsvarande period i fjol.

10. augusti, 2020

I stället för att "bara" sammanställa en hållbarhetsrapport så inför nu GK-koncernen 30 ESG-indikatorer som centrala mätparametrar i sin företagsstyrning. Vägen mot att vara ännu mer hållbara har också blivit GK:s huvudstrategi.

14. maj, 2020

2019 blev ett krävande år för GK-koncernen och resultatet är ett av de svagaste någonsin. Företaget vidtar nu åtgärder för att säkra lönsamheten och en hållbar utveckling för verksamheten. Med en ny strategi och ett positivt resultat för första kvartalet 2020 har en viktig och nödvändig förändring inletts.

28. november, 2019

Gunnar Karlsen Sverige AB har fått förtroende av Vasakronan att utföra tillsyn och skötsel samt avhjälpande underhåll under två års tid för fastigheterna i Nord och City i Stockholm. GK har sedan tidigare ett rikstäckande avtal avseende ventilation i Stockholm, Göteborg och Öresund med Vasakronan.

1 2
1 2