GK går med i styrelsen för Diversitas: – Vi klarar det bara om vi står enade

13. februari 2024
Mindre än ett år efter att GK blev partner i mångfaldsnätverket Diversitas, har HR-chefen på GK, Caroline Kindle, valts in som ny styrelseledamot.

I februari förra året blev GK den första tekniska entreprenören att bli partner i Diversitas, som är Norges ledande nätverk för mångfald och könsbalans inom bygg- och anläggningsbranschen. Diversitas arbetar för att öka andelen kvinnor och mångfald i branschen och säkerställa kompetensutveckling för kommande år.

Diversitasnätverket startades hösten 2019 av de norska entreprenörsföretagen Mesta, AF Gruppen, Veidekke, Betonmast, Backe, Baneservice och JM Norge, och leds av Tom Ivar Myhre (Backe).

— Genom Diversitas-nätverket har vi fått inspiration till vårt eget mångfaldsarbete. Flera av de åtgärder vi ska påbörja är inspirerade av framgångshistorier från andra partners. Jag ser fram emot att lära mig ännu mer från andra branschkollegor, säger Caroline Kindle om partnerskapet med Diversitas. Kindle är chef för talang, kultur och mångfald på GK.

Nu är Caroline redo att gå med som styrelsemedlem i nätverket och ser fram emot att bidra gentemot partners och medlemmar.

— Diversitas har på några år lyckats samla byggbranschen för att skapa lösningar på utmaningar som vi alla står inför. Vi ska öka mångfalden och andelen kvinnor i branschen, och det klarar vi bara om vi står enade. Det ser jag verkligen fram emot att bidra till, säger Kindle.

Caroline Kindle og Tom Ivar Myhre - Diversitas.jpg
Tom Ivar Myhre från styrelsen i Diversitas tillsammans med Caroline Kindle, chef för talang, kultur och mångfald på GK. Bilden togs när GK blev partner i Diversitas-nätverket år 2023.

Vill öka mångfaldskompetensen hos partners

Förutom Caroline valdes även Kari Kolle Steinrud (Sporveien), Gry Walstad (Skanska) och Kaja Maaø Hara (ØM Fjeld) in som styrelsemedlemmar. Styrelsen består redan av Tom Ivar Myhre (Backe), Sif Løvdal (AF), Ann-Christin Gussiås (Baneservice), Neda Beyzavi (Betonmast), Gro Hege Haraldsen Nordbye (Veidekke) och Hilde Glenne (WK Entreprenör).

Team GK

Så här arbetar vi med inkludering och mångfald på GK

Läs mer

Diversitas är i en härlig utveckling, uttrycker styrelseordförande i Diversitas, Tom Ivar Myhre:

— Vi har fått en rad nya partners och upplever ökat engagemang för inkluderings- och mångfaldsarbete inom bygg- och anläggningsbranschen. Därför är vi glada över att vi nu har en styrelse med hela tio duktiga och motiverade mångfaldsambassadörer som kommer att utveckla Diversitas ytterligare. Vi kommer både att arbeta för att få fler med på tåget och samtidigt ge våra partners ökad mångfaldskompetens och stöd för utvecklingen av arbetet i den egna verksamheten. År 2024 kommer Diversitas att genomföra vår första strategiprocess där även partners bjuds in till att ge synpunkter, avslutar Myhre.