GK säkrar viktigt avtal med Boliden för ventilation och OVK vid Aitikgruvan

13. september 2023
GK Sverige har tecknat ett betydelsefullt partnerskap med Boliden, en av Nordens ledande gruvföretag. Avtalet avser ventilationsarbeten och obligatorisk ventilationskontroll (OVK) vid Aitikgruvan, som är Sveriges största koppardagbrott. Boliden har valt GK som partner för att möta höga krav på HMS, kvalitet och hållbarhet.

Detta nya partnerskap innebär en spännande milstolpe i samarbetet mellan GK och Boliden. Även om GK tidigare har utfört arbeten åt Boliden är detta det första formella avtalet mellan de två företagen. Boliden har uttryckt stor tillfredsställelse med GK:s professionella avtalsförslag och den högkvalitativa presentationen av hela projektet.

Inom ramen för avtalet kommer GK att utföra omfattande arbeten som innefattar installation och utbyte av ventilationsaggregat, ventilationssystem, kontroll av luftflöden, injustering och felsökning, samt inspektion av ventilation och OVK.

Aitikgruvan, belägen strax söder om Gällivare i Lappland, är känd som en av de mest betydande gruvdriftsanläggningarna i Norden, där koppar, guld och silver utvinns dygnet runt. Med nästan 900 anställda är Aitikgruvan en viktig arbetsgivare i Gällivare kommun och strävar efter att upprätthålla en kontinuerlig produktion.

– Vi är oerhört glada över att kunna inleda detta samarbete med Boliden och stödja deras arbete vid Aitikgruvan. Att arbeta med nya människor och nya utmaningar är alltid spännande. Det här partnerskapet är en utvecklingsmöjlighet både för oss och för Boliden, och vi är fast beslutna att leverera bästa möjliga resultat. Ett år in i detta avtal ser vi att allting fungerar smidigt, och vi är stolta över att vara en del av Bolidens vision, säger Mats Rynbäck, service- och entreprenadchef på GK Sverige.

För mer information vänligen kontakta:
Mats Rynbäck, service och entreprenadchef, GK Sverige
mats.rynback@gk.se