Fler organisationsförändringar i GK Sveriges ledning

20. december 2021
Martin Vujicic blir permanent regionchef för region öst, och kommer att fortsätta driva arbetet med att stärka GK:s position i regionen. Marcus Bäckgren blir ansvarig för teknikområdet byggnadsautomation i Stockholm.

- Efter att ha varit tillförordnad regionchef sen i somras är det nu med stor ödmjukhet och respekt jag tar mig an tjänsten på permanent basis. Jag ser framför mig att vi med utgångspunkt i vår strategi G-kraft fokuserar än mer på hållbarhet, energieffektivisering och gemensamma affärer med våra övriga teknikområden och fortsätter att stärka vår position i regionen.

Jag är stolt och glad över att ta över som regionchef och att få leda en region med så stark kompetens och framåtanda. Jag ser fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med alla duktiga medarbetare i regionen och tillsammans kommer vi bidra till att vara en pådrivare för en mer hållbar bransch, säger Vujicic.

Bäckgren blir ny avdelningschef för byggnadsautomation i region öst. Han kommer senast från Exengo Installationskonsult AB och har där arbetat som installationskonsult. Bäckgren har även tidigare arbetat som projektledare på bland annat Siemens och har en bakgrund som programmerare och driftsättare.

- Jag ser fram emot att ta mig an rollen som avdelningschef för region öst. Jag har fått ett mycket varm och välkomnande bemötande. Det ska bli otroligt roligt att få bidra till denna kompetenta och framåtblickande organisation samt arbeta med GK:s vision mot att vara en klimatförebild och bidra till det gröna skiftet i byggbranschen, säger Bäckgren.

Bäckgren börjar sin tjänst den 21 december och kommer att utgå från GK:s regionkontor i Stockholm.