GK-koncernens styrelse

Koncernstyrelsen är den högsta ansvariga instansen i GK Gruppen. John-Erik Karlsen är ägare och styrelsesordförande.
John-Erik Karlsen, styrelseordförande
Portet av John-Erik Karlsen
John-Erik Karlsen

John-Erik Karlsen (f. 1955) är den största ägaren i GK-koncernen och han har varit styrelseordförande sedan 2009. Han har en civilingenjörsexamen från University of Colorado Boulder och började på GK som projektledare 1985. Han en haft ett antal ledande positioner inom företaget, bl.a. som avdelningschef, områdesansvarig och ansvarig för HMS-arbetet, men från 2020 koncentrerar han sig på sin uppgift som styrelseordförande. 

Elizabeth Karlsen, styrelseledamot
Portrett av Elizabeth Karlsen
Elizabeth Karlsen

Elizabeth Karlsen (f. 1985) har varit ägarinvald styrelseledamot i GK Gruppen sedan 2023. Hon har en kandidatexamen i hotell- och relationsledning från Høyskolen Kristiania och har tidigare bl.a. arbetat som pedagogisk ledare inom förskolan. Karlsen har sedan 2020 varit koncerntrainee i GK och bland annat varit involverad i flera utvecklingsprojekt inom koncernen.

Christopher Karlsen, styrelseledamot
Portett av Christopher Karlsen
Christopher Karlsen

Christopher Karlsen (f. 1982) har varit ägarinvald styrelseledamot i GK Gruppen sedan 2023. Karlsen har en bachleor i ekonomi och administration med specialisering inom projektledning från Handelshøyskolen BI. Han är vd för GK Gruppen Eiendom och har tidigare arbetat som inköpsdirektör i GK Gruppen. Karlsen har också erfarenhet som business controller för stora landbaserade projekt i Advansia (en del av AFRY).

Sturla Magnus, styrelseledamot
Sturla Magnus
Sturla Magnus

Sturla Magnus (f. 1971) har varit ledamot i GK-koncernens styrelse sedan 2021. Magnus har en civilingenjörsexamen från Norges Miljö- och biovetenskapliga universitet (NMBU) och är Executive Vice President Newbuild för Aker Solutions ASA. Han har tidigare bland annat varit koncerndirektör på Kværner, COO på Skanska och har haft flera ledande roller på Aker Solutions. Magnus är styrelseordförande och styrelseledamot i flera av Aker Solutions operativa och delägda företag, samt styrelseledamot i branschorganisationen för olja och gas i Norsk Industri.

Hildegunn Naas-Bibow, styrelseledamot
Portrett av Hildegunn Naas-Bibow
Hildegunn Naas-Bibow

Hildegunn Naas-Bibow (f. 1972) valdes in i GK:s styrelse 2022. Naas-Bibow har en civilekonomexamen från Norges Handelshøyskole (NHH) och en MBA från Harvard Business School. Hon arbetar som vd för familjeföretaget Furuseth Gård och har tidigare arbetat som konsult i The Boston Consulting Group och som konsult och partner hos PwC. Naas-Bibow är även styrelseledamot i Bane NOR och Unibuss och har tidigare varit vice styrelseordförande i PwC.

Jill Akselsen, styrelseledamot
Portrett av Jill Akselsen
Jill Akselsen

Jill Akselsen (f. 1969) invaldes i GK Gruppens styrelse 2023. Hon har en juris kandidatexamen från Universitetet i Oslo (1994) och har sedan 1997 advokatbevilling, dvs. rätt att bedriva advokatverksamhet. Akselsen är idag regiondirektör i NorgesGruppen Agder och har tidigare lett flera bolag inom byggnäringen, bl.a. BRG Utvikling, J.B. Ugland Eiendom och WSP Norge. Hon har också varit anställd som advokat hos bl.a. Telenor, PwC och Kristiansands kommun. Akselsen har haft ett flertal styrelseuppdrag och är styrelseordförande i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Finn Ivar Marum, styrelseledamot
Portrett av Finn Ivar Marum
Finn Ivar Marum

Finn Ivar Marum (f. 1967) har varit styrelseledamot i GK Gruppen sedan 2023. Han har en kandidatexamen i ekonomi och statsvetenskap från Concordia College i Minnesota och en masterexamen i internationell ekonomi från Columbia, School of International and Public Affairs, i New York. Marum är vd för Nortek Group. Han har tidigare varit direktör för livsmedels- och jordbruksinvesteringar i Norfund och varit seniorpartner i Hitecvision under många år. Han har haft en rad styrelseuppdrag och är styrelseordförande i Moelven Industrier.