Lär känna Saleh

Under sina sex år på GK har Saleh gjort resan från praktikant till arbetsledare inom ventilation och plåtslagning. Trots att GK är det enda företaget Saleh jobbat på under sin tid i Norge, är trivseln på topp och att söka sig någon annanstans finns inte på kartan.

Det är en inkluderande atmosfär som jag verkligen uppskattar. Man känner sig som en i gänget.

 

Hur hamnade du på GK?

När jag kom till Norge och började lära mig norska så sökte jag mig till en praktikplats för att få en chans att använda språket. Min önskan var att hitta något praktiskt där jag kunde jobba med händerna, och då dök GK upp som förslag. På den vägen gick det från praktikant till vikarie, lärling och montör. Nu kan jag stolt säga att jag jobbat mig upp till arbetsledare. Jag trivs väldigt bra och kommer garanterat att stanna.

Läs också:

Inkludering och mångfald
Läs mer

Vad är det du tycker om med företaget?

Vi är ett team och vi arbetar tillsammans. Det är en inkluderande atmosfär som jag verkligen uppskattar. Man känner sig som en i gänget. Sen tycker jag att nyfikenheten på GK en bidragande orsak till den sköna stämningen. Vi jobbar ständigt på att hitta bättre lösningar och förbättra effektivitet. Alla kunskaper och erfarenheter delar vi med oss kollegor emellan.

Hälsa, miljö och säkerhet – är det viktigt på GK?

Det är det första vi kollar upp när vi kommer till en ny plats. Så plan 1 är alltid HMS (hälsa, miljö och säkerhet), och det är något vi är väldigt noggranna med överallt. Hela teamet tycker det är viktigt att fullfölja en HMS-plan för en trivsam arbetsplats, och vi lär varandra vad vi kan.

Läs också:

Godt samarbeid på tvers av fag. Fra venstre: Grzegorx Rakoczy, rørlegger i GK og Knut-Olav Bjørgum, servicetekniker i GK
HMS – hälsa, miljö och säkerhet
Läs mer

Vad gör ni när ni tar en paus från allt jobb?

Vi har både sommarfest och julbord. Ibland kör vi teambyggande aktiviteter. Men enkla saker som morgonkaffet eller snacket över lunchen är väldigt trevligt och viktigt för sammanhållningen tycker jag.

Du har redan gjort en imponerande resa inom företaget. Hur ser du på utvecklingsmöjligheterna hos GK?

På GK-skolan finns många kurser, så där brukar jag logga in när jag har tid för att bättra på mina kunskaper. GK har ett företagsklimat som uppmuntrar utveckling och ju mer du anstränger dig desto högre når du. Jag är själv väldigt stolt över min egen utvecklingsresa!

Hur upplever du att GK jobbar med innovation och hållbarhet?

Det ligger i GK-andan att ständigt hitta nya, bättre lösningar och vara innovativa. En enkel sak är att när jag började skrev vi tidrapporter på papper – nu gör vi det i en app. Inom ventilationsavdelningen strävar vi ständigt efter maximal hållbarhet genom att hitta lösningar som förbrukar minsta möjliga energi.

Till sist, hur skulle du sälja in GK till någon som funderar på att söka jobb här?

Jag har faktiskt redan fått in en av mina vänner på GK! Då berättade jag om vår härliga arbetsmiljö och att GK är en stor koncern som verkligen har koll på vad de gör. De varierade dagarna är också något jag brukar lyfta och verkligen rekommendera!

Lär känna Team GK

En arbetsplats att känna sig stolt över – i dag, imorgon och för nästa generation. Handlingar som räknas, det är vårt löfte och inte minst vår verklighet. Oberoende var i organisationen vi jobbar är vi alla ett GK. Team GK.

Les mer
TeamGK