Lär känna Kim

Regionchefen Kim är i full färd med att bygga upp en Project Management Office-avdelning i Danmark som blir en vital del för GK:s tillväxt i den regionen. Ett utmanande maskineri med många komponenter som alla måste fungera perfekt, men samtidigt en spännande resa. Vi tog Kim åt sidan för en kortare intervju.

Det här med att hjälpa varandra som kollegor tycker jag lyser igenom vid varje projekt vi gör.

 

Hur hamnade du på GK?

Jag såg en stor potential för GK som en viktig teknisk entreprenör i Danmark. Samtidigt tycker jag om företagsklimatet där medarbetarna och deras trivsel verkligen prioriteras.
 

Vad är det bästa med att jobba på GK?

Det här med att hjälpa varandra som kollegor tycker jag lyser igenom vid varje projekt vi gör. Samtidigt som vi gör vårt jobb tänker vi alltid på våra medarbetares bästa. Mycket humor och stark sammanhållning – det tycker jag är ett sympatiskt arbetsklimat.

Att det finns en frihet under ansvar-mentalitet är också något jag gillar skarpt med GK.
 

Vilka värderingar skulle du säga genomsyrar organisationen?

GK:s värderingar är inkluderande, nyfikna och ansvarsfulla – vi kallar det INA. Vi är alltid nyfikna, vilket leder till värde för våra kunder eftersom vi inte ger oss förrän vi hittar de bästa lösningarna och möjligheterna i varje projekt. Sen skulle jag vilja lyfta vår ansvarskänsla som ger en trygghet hos kunderna. En medarbetare på GK håller vad den lovar.

Samtidigt har GK-gruppen en ägarrelation som jag tycker är väldigt viktig, där ägarna sätter bolagets viktigaste DNA i fokus, nämligen vår anställda och deras välbefinnande först.

Läs också:

Camilla Bae Sivertsen og Christella Barabula er begge elektrikere i GK i Trondheim
Vision, värderingar och kultur
Läs mer

 

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut för, och inom GK?

Där jag jobbar i Danmark skulle jag säga att utvecklingsmöjligheterna för GK som helhet är enorma, eftersom vi är nya här och har mycket spännande framför oss.

Sen är utveckling på individbasis kodat i vårt företags-DNA där medarbetarna har många möjligheter till att utbilda sig och att välja väg i karriären.

Vi jobbar tillsammans med alla olika områden i tvärvetenskapliga projekt, något som gör att man alltid känner sig som en viktig ”kugg i kugghjulet”. Det är något som skapar en teamkänsla där man även utvecklar sig själv som medarbetare.
 

Hållbarhet är en aktuell fråga, hur hanterar GK tidens miljöutmaningar?

Vårt fokus ligger alltid på maximal hållbarhet när vi går in i ett projekt och rekommenderar gröna lösningar så fort möjligheten finns. Vi strävar även efter ständiga förbättringar när det gäller hållbarhet i vår egen arbetsmiljö från kontoren till ute på byggena.

GK:s strategi, G-Kraft, tycker jag är ett tydligt exempel på vår vilja till innovation och hållbarhet.

Läs också:

Et grønt og bærekraftig samfunn for oss alle
Energieffektiva fastigheter är en del av lösningen
Läs mer

 

Gör ni något roligt förutom att jobba?

Vi kör gemensamma frukostar och äter även tillsammans ute på byggarbetsplatserna när möjligheten finns. Jag uppskattar även våra avdelningsmöten som alltid är väldigt trevliga och sammanbinder gruppdynamiken!
 

Till sist, hur skulle du snabbt sälja in GK till en potentiell framtida kollega?

Välkommen till en platt organisation där du snabbt får ansvar och möjlighet att visa vad du går för. Hos oss hittar du en arbetsplats full av humor och med stark sammanhållning där du får stora chanser att påverka din framtida karriär!

Lär känna Team GK

En arbetsplats att känna sig stolt över – i dag, imorgon och för nästa generation. Handlingar som räknas, det är vårt löfte och inte minst vår verklighet. Oberoende var i organisationen vi jobbar är vi alla ett GK. Team GK.

Läs mer
TeamGK