Sturla Magnus är ny styrelseledamot i GK

11. november 2021
Sturla Magnus (50) har valts in som ny styrelseledamot i GK-koncernens styrelse. Magnus är koncerndirektör på Aker Solutions, med ansvar för nykonstruktion inom olje- och gasindustrin globalt, samt för varv och anläggning. Han för med sig stor erfarenhet och kompetens från projektbaserad verksamhet.

Magnus har en civilingenjörsexamen från Norges Miljö- och biovetenskapliga universitet (NMBU) och har mer än 20 års erfarenhet från byggbranschen och internationell olje- och gasindustri. Han har arbetat med stora byggprojekt och har haft olika chefstjänster inom Skanska, Kværner, Aker Marine Contractors och AF-Gruppen.

– Sturla har en solid kompetens och är en erfaren ledare med god kunskap om riskstyrning inom projektbaserad verksamhet, från både bygg- och anläggningsbranschen och från offshoreverksamhet. Jag är glad att vi fått med honom i laget, säger John-Erik Karlsen, styrelseordförande GK.

– GK är ett spännande företag med en solid historia och tydliga framtidsambitioner. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och kompetens i GK-styrelsens arbete, säger Sturla Magnus.

Läs också:

John-Erik Karlsen,ägar och styrelsesordförande.
GK-koncernens styrelse
Läs mer