Lär känna Margrete

Som nyutbildad projektingenjör har Margretes resa inom GK bara börjat, vilket bådar gott för vår planet. Med skarpa hjärnor som hennes tar vi oss nämligen an framtidens utmaningar inom miljö och energi. Låt oss bekanta oss närmare med Margrete.

Kollegorna är det bästa med att jobba här!

 

Hur kommer det sig att du hamnade här på GK?

Jag kom i kontakt med GK första gången på OsloMet, och gillade direkt deras miljöprofil. Sedan dess var det en attraktiv firma för mig, så när jag fick chansen att bli projektingenjör tackade jag självklart ja. Hittills har jag fått ett väldigt bra intryck av arbetsmiljön på GK och ser fram emot en brant utvecklingskurva!
 

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på GK?

Jag kom direkt från skolbänken och har redan lärt mig enormt mycket. Sen är klimatet här väldigt uppmuntrande inför att växa inom sina roller. Genom utvecklingssamtal har jag stora möjligheter att påverka vilken väg jag vill gå inom företaget. Ett naturligt nästa steg för mig är att bli projektledare och det känns väldigt spännande!

Att fördjupa mig i hur GK kan kartlägga och reducera CO2 knutet till VVS-komponenter är också något som tilltalar mig. Framtiden får utvisa hur det blir!
 

Du verkar vara intresserad av hållbarhet, hur ser du på GK inom den aspekten?

Jag gillar verkligen hur GK anstränger sig för att vara en miljöförebild i branschen. Det ska genomsyra allt vi gör. Internt satsar vi på sådant som fossilfria leveranser och elbilar, externt rekommenderar vi smarta lösningar till våra kunder som inte bara ger det bästa inomhusklimatet utan även är så energieffektivt som möjligt.
 

Är att ligga i framkant något som kännetecknar GK?

I projektet där jag jobbar just nu krävs miljövarudeklaration för flera VVS-installationer. Att kartlägga  miljöavtryck för VVS-produkter under deras livstid är något som ofta försummas, och är verkligen innovativt inom vår bransch. Det är spännande att jag i GK är med i sådana här projekt och jag känner att vi tar ett rejält steg mot en grönare framtid.

Läs också:

Et grønt og bærekraftig samfunn for oss alle
Byggbranschen är en del av lösningen
Läs mer

 

Hur skulle du beskriva arbetsmiljön på GK nu när du börjar komma in i din tjänst?

Jag känner mig väldigt väl omhändertagen och skulle vilja påstå att kollegorna är det bästa med att jobba här. De är härliga människor som det är lätt att ha kul med även utanför jobbet. På min avdelning arrangeras många sociala aktiviteter vilket känns väldigt roligt.
 

Berätta mer om vad ni gör när ni inte jobbar!

Trots att jag bara jobbat i ett halvår har jag redan varit med på kick-off med middag på kvällen, tur till klätterpark med trerätters och fredagsvåfflor varje vecka. Utöver det så håller vi på att starta upp ett litet klättergäng vi kallar för GK Bouldering. Så det händer mycket kul!
 

Till sist, hur skulle du snabbt säja in GK till en framtida kollega?

Välkommen till en otroligt trevlig arbetsplats där du blir väl omhändertagen och tidigt får ansvar. Hos oss har du alla möjligheter att påverka din vardag och utveckling!

Lär känna Team GK

En arbetsplats att känna sig stolt över – i dag, imorgon och för nästa generation. Handlingar som räknas, det är vårt löfte och inte minst vår verklighet. Oberoende var i organisationen vi jobbar är vi alla ett GK. Team GK.

Läs mer
TeamGK