Ronny Lindås ny IT-chef för GK Gruppen

31. maj 2022
Ronny Lindås (49) har utsetts till ny IT-chef för GK Gruppen med helhetsansvar för koncernens IT-funktion.

Ronny Lindås kommer närmast från en tjänst som CIO hos industrikoncernen Jackon Group och har tidigare arbetat som IT-chef på Weifa AS och TrioVing AS samt innehaft olika befattningar inom IT på Mesta. Han har en högskoleexamen i datateknik från Oslo Ingeniørhøgskole och dessutom en projektledarutbildning från Høgskolen i Oslo.

Ronny har bred erfarenhet inom IT och ledarskap, både från konsultbranschen och från större företag. Han har arbetat mycket med modernisering och professionalisering av IT-funktioner, under de senaste åren med särskilt fokus på digitalisering och effektivisering relaterat till ERP och molntjänster. Han har också stor kompetens inom datasäkerhet för servrar, klienter, nätverk och molntjänster.

— Jag är glad att få med Ronny i vårt team. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bidra till att stärka GK:s fortsatta arbete med IT-strategier, IT-säkerhet och digitalisering av arbetsprocesser och tjänster, säger Toril Marie Ås, koncerndirektör finans och IT (CFO) hos GK Gruppen.

— GK befinner sig på en spännande resa med en ny strategi och en tydlig målbild där IT har en viktig funktion och är en förutsättning för att GK ska kunna nå sina affärsmål. Jag ser fram emot att påbörja arbetet och att tillsammans med GK:s duktiga IT-team hjälpa GK att bygga upp en optimal applikations- och infrastrukturportfölj som stödjer verksamheten på ett effektivt och bra sätt, säger Ronny Lindås.

Ronny anslutit sig tjänsten den 1 maj och arbetar på GK:s huvudkontor i Oslo.