Hanna Lyredal blir ny HR-direktör för GK Sverige

9. augusti 2022
Hanna Lyredal blir ny HR-direktör för GK Sverige. Som HR-direktör kommer hon att långsiktigt driva bolagets arbete inom kompetensförsörjning, företagskultur och employer branding. Hanna Lyredal tillträder sin tjänst den 5:e september.

Hanna Lyredal, 44 år, har en fil.kand. i företagsekonomi med inriktning organisation och management från Uppsala universitet. Hon har lång och bred erfarenhet från HR-roller på bland andra DHL, Coor Service Management, Schneider Electric och Recipharm. Närmast kommer Hanna Lyredal från tjänsten som HR-chef för Enea.

- Jag är mycket glad över förtroendet att få rollen som HR-direktör på GK. Hos GK är hållbarhet och klimatfrågor något som alltid står i centrum och är vägledande för hur vi agerar och tar beslut, vilket känns viktigt för mig. Det ska bli otroligt spännande att få lära känna verksamheten och att få vara med och utveckla en stark och verksamhetsnära HR-funktion. Vi ska också fortsätta det viktiga arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare genom att skapa goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv, erbjuda utvecklingsmöjligheter, stärka mångfalden och självklart också ha roligt tillsammans, säger Hanna Lyredal.

- Hanna är en väldigt driven och erfaren ledare med ett stort engagemang och förmåga att utveckla ledarskap, kultur och organisation. Hennes bidrag kommer att bli en viktig del i GK:s utvecklingsresa framåt och jag är mycket glad över att ha med henne i team GK, säger Alexis Låftman Kahlmann, VD, GK Sverige.

Hanna Lyredal kommer att utgå från GK:s kontor i Stockholm.