GK fortsätter leverera installationer till sjukhus

28. april 2022
GK har fått ytterligare en order på att leverera luftbehandlingsinstallationer för ombyggnaden av Nyköpings lasarett. Denna gång avser leveransen en etapp på cirka 5000 kvadratmeter som kommer att moderniseras för att kunna fortsätta erbjuda vård av god kvalitet.

Just nu pågår ett av Sörmlands största byggprojekt under modern tid. NCC bygger på uppdrag av Region Sörmland arbetsplatser och vårdlokaler för framtidens sjukvård. Regionen ska modernisera sin verksamhet på tre av länets sjukhus genom en mängd ombyggnationer och fyra stora nybyggnadsprojekt. Byggnationerna beräknas vara klara under 2025.

Vårt samarbete har pågått i över tre år nu och detta blir det femte huset på sjukhusområdet i Nyköping som vi är involverade i.

– Vi är väldigt glada över att få fortsatt förtroende av NCC som är en viktig partner för oss i detta projekt. Vårt samarbete har pågått i över tre år nu och detta blir det femte huset på sjukhusområdet i Nyköping som vi är involverade i. Det är ett mycket spännande projekt där vi projekterar och levererar ventilationslösningar till bland annat operationssalar, sterilcentral, MR-kameror med mera, säger Robin Lindström, projektledare på GK.

GK har tidigare levererat tekniska installationer till Danderyd sjukhus, S:t Görans sjukhus och Södersjukhuset i Stockholm. De har även en viktig roll som rådgivare och entreprenör i pågående sjukhusprojekt på andra orter i landet så som Eskilstuna, Katrineholm, Göteborg och Luleå.

Läs mer på gk.se och ncc.se.