Ny interim ledning på GK Sverige

12. maj 2021
Peter Hallberg kommer att tillträda som interimschef för Gunnar Karlsen Sverige AB, och Hans-Erik Kristiansson blir interimschef för GK Rör under samma period. Båda tillträder sina tjänster den 19:e maj.

Göran Krawe, VD för Gunnar Karlsen Sverige AB och Conny Dyrenäs, VD för dotterbolaget GK Rör AB, har valt att avsluta sina anställningar. Fram till att interimchefer formellt är på plats den 19:de maj, kommer Kim Robert Lisø, koncernchef på GK Gruppen, att leda bolagen.

— GK Sverige har varit viktiga för GK-koncernens utveckling, inte bara ekonomiskt utan också när det gäller utvecklingen av GK:s teknikområden och kompetens. Nu ligger fokus på att ta GK till nästa fas för att säkerställa god lönsamhet och ytterligare tillväxt i linje med den nya koncernstrategin. Peter Hallberg och Hans-Erik Kristiansson är erfarna chefer med goda värderingar. De har genom sina olika roller både nationellt och internationellt visat att de har förmågan att skapa resultat inom krävande branscher och verksamheter. Jag ser fram emot deras och den svenska ledningsgruppens vidareutveckling av GK:s svenska verksamhet som ledande teknisk entreprenör och servicepartner, säger Kim Robert Lisø, koncernchef på GK.

Både den svenska organisationen och koncernen som helhet har nu fullt fokus på att säkerställa en god drift och att enligt plan genomföra pågående projekt och uppdrag. Vi vill därför betona för våra kunder, leverantörer och partners att det är "business as usual" på GK i Sverige.

Övergångsperioden beräknas till 6-8 månader och arbetet med att rekrytera permanenta vd:ar för bolagen har redan påbörjats.

Om interimcheferna:

Peter Hallberg (59) är en erfaren affärschef med en bred bakgrund från olika branscher och geografier som brinner för coaching och förändringsarbete, och att leda i en miljö där möjligheter finns men behöver förverkligas. Han är utbildad ingenjör från Krigshögskolan i Stockholm och kommer senast från rollen som VP Digital Energy North Europe, Schneider Electric. Han har också lång erfarenhet från ett antal internationella ledarroller i Siemens och Siemens Building Technologies.

Hans-Erik Kristiansson (57) har bred industriell och internationell erfarenhet med hållbart värdeskapande ledarskap genom operativ excellens. Han är utbildad ekonom och ledare från Universitetet i Karlstad och har det senaste året varit Managing Director for Viessmann Refrigeration Systems i Sverige. Före detta har han bl. a. varit VD för Bharat Forge, CFO Assemblin VS i Sverige och varit CFO Coromatic Group i Norden. Hans-Erik har också lång erfarenhet från Norsk Hydro Automotive i Sverige, USA och Norge som bl. a. SVP, Divisionschef och VD.