Marcus Andersson ny regionchef på GK för region väst

3. mars 2021
Marcus Andersson blir ny regionchef för region väst på GK i Sverige. Han kommer att fortsätta driva och utveckla GK:s kvalitets- och innovationsarbete i regionen samt vara en viktig nyckelperson i arbetet med att förankra koncernens nya strategi internt.

Marcus har tidigare arbetat i Norge inom oljesektorn, från konstruktion och projektledning, till avdelningschef och regionchef. Han har under sina år i Norge även varit med och byggt upp AFRY:s norska industribolag. 2018 började Marcus arbeta på Caverion där han var ansvarig för entreprenadverksamheten i väst.

- GK är ett spännande bolag som är mitt i en spännande resa där hållbarhet, kompetens och ledarskap är i fokus. Jag är imponerad och glad över det driv jag mött i bolaget mot att bli en förebild i branschen. Det händer mycket på GK nu och det ska bli otroligt roligt att få vara med på den resan och komma in i GK-familjen, säger Marcus.

- Det har varit en omfattande process att hitta en regionchef och vi har varit kräsna i letandet. Vår nya strategi är omfattande och krävande där vi bland annat ska utveckla ledarskapet och företagskulturen på GK. Vårt kvalitets- och innovationsarbete är avgörande för att möta kundernas och samhällets behov av hållbara lösningar. Jag är därför glad över att Marcus antagit denna utmaning och samtidigt övertygad om att Marcus har alla förutsättningar att förvalta och vidareutveckla GK:s fina verksamhet i Västra Götaland tillsammans med alla fantastiska människor där som varit med och byggt upp detta, säger Göran Krawe, VD på GK Sverige.

Marcus tillträdde tjänsten den 1:a mars 2021 och sitter i Göteborg, på huvudkontoret för regionen.

​​​För ytterligare information, vänligen kontakta:
Göran Krawe, VD, GK Sverige AB
+46 8 764 98 22 | goran.krawe@gk.se