Medallion of Excellence för GK-montör i WorldSkills 2019

29. augusti 2019
20-åriga VVS-montören Anton Hasenstrauch på GK Rör kammade hem Medallion of Excellence under sitt deltagande i WorldSkills Kazan 2019, VM för talanger inom olika yrkesutbildningar. Medaljen är en utmärkelse för en extraordinär prestation.

Tävlingen bestod i en simulerad arbetsmiljö där Anton fick genomföra en badrumsinstallation från början till slut, för att sedan visa upp resultatet med en tillhörande manual för en kund. Tävlingen bestod också i att oförberett ryckas ut på olika snabba uppdrag där simulerade arbetsuppgifter skulle utföras på kort tid.

– Det var en otrolig tidspress och väldigt hög nivå jämfört med tidigare yrkestävlingar. Konkurrensen och kunskapen hos de tävlande var högre än någonsin, men jag hann färdigt med uppgiften i tid och hann med alla momenten, vilket bara det är en prestation i sig, säger Anton.

Antons Sverige hamnade på en 12:e plats utav 30 tävlande länder, men i egenskap av att ha kammat hem över 700 av 800 poäng tilldelades Anton Medallion of Excellence.

– Det var jättekul att jag lyckades med det, dels som representant för Sverige men också med tanke på att jag skött ett heltidsjobb vid sidan om och fått träna på kvällarna inför tävlingen. Medaljen delas bara ut till dem som gjort en extraordinär installation och verkligen gjort bra ifrån sig. Jag är otroligt glad över resultatet, säger Anton.