Triangelns köpcenter

Triangelns köpcenter totalförändras mitt i handeln. Det som varit Malmös baksida blir Malmös framsida!

Det krävs god planering och stor portion ödmjukhet och förståelse från kunder, hyresgäster och de som bygger om hela Triangelns köpcenter i Malmö. Byggherrar och leverantörer menar att samarbete och tillit är framgångsfaktorn. Hösten 2013 skall ett av Malmös mest centrala köpcenter invigas. Triangeln är ett levande projekt där samarbetet mellan konsult och entreprenörer är unikt. Man måste vara väldigt flexibel och ständigt föra dialog med varandra och hyresgästerna. Det krävs små snabba åtgärder och ständig hänsyn.

Totalbudgeten för ombyggnaden är ca 360 miljoner kr. Projekteringen påbörjades på allvar 2009. Då hade Vasakronan redan jobbat med planläggningen av projektet i 10 år. Sedan Citytunneln invigdes i december 2010 har hela Malmö förändrats. Över allt pågår byggnadsarbeten och ett av de större ör ombyggnationen av Triangelns köpcenter från 1989.Den stora anledningen är Citytunneln. Det som var Triangelns baksida blir Malmös framsida. Den gamla delen byggs samman med den nya och vi skapar ett nytt köpcenter med stadskaraktär inomhus.

Det står byggställningar över allt i köpcentret och även om arbetet med att riva och bygga ny stålkonstruktion ovanpå det gamla bjälklagret där även installationer skall in emellan, så pågår kommersen som vanligt. Vi bygger om alla butiker och gångar. 2011 började vi med entrén mot Friisgatan, sedan har vi rivit bort gamla bjälklagret och betpngen till viss del samtidigt som vi höjer upp mesaninplanet, dvs planet som låg mitt i köpcentret för där alla restauranger och caféer låg förr. På den tiden var det ett nytänkande, men nu vill vi få in fler butiker och bygger ett café högst upp istället.

För mer information kontakta:
Tomas Östergren, Avdelningschef
T: 040-631 00 13 

Custom sub menus