Torsplan

Gunnar Karlsen Sverige AB installerar på Torsplan.

Gunnar Karlsen Sveriges avdelning Entreprenad Stockholm har fått förtroendet att utföra luftbehandlingsentreprenaden inom det första kvarteret i den nya stadsdelen Hagastaden som binder samman Solna och Stockholms kommuner vid det gamla norra stationsområdet.

Beställare är NCC Construction Sverige AB och ordervärdet uppgår till ca 50 miljoner kronor.

Den nya fastigheten som ligger inom Torsplan kommer att innefatta omkring 20 000 kvm kontorsyta 10 000 kvm handel och service i tre plan samt garage om 5 000 kvm. Redan idag är hyresgästerna PrisXtra, Systembolaget och ett apotek klara för inflyttning under hösten 2013.

Projektet utförs i NCCs koncept Grönt byggande och innehåller flera nya och unika lösningar för att bli en av Stockholms mest klimatkloka kontors- och handelsfastigheter. Hela byggprocessen planeras i 5D-teknik och innehåller lösningar för en låg klimatpåverkan med individuell mätning och debitering av all energi och tydlig visualisering av aktuell förbrukning. Fastigheten blir en Green Building och kommer att certifieras enligt det internationella miljöklassningssystemet BREEAM och i nivån Excellent.

Huvudprojektledare kommer att bli Erik Johnson från Stockholmskontoret.

Erik kommer till sin hjälp att ha ett antal stödfunktioner under projektets gång i form av en entreprenadingenjör bl.a.

"Detta är en fortsättning på det samarbete som inleddes på projekt Västerport tillsammans med NCC och vi är mycket stolta och glada över att fortsätta att utveckla oss tillsammans med NCC, säger Simon Jennstål, regionchef på Gunnar Karlsen."

För mer information kontakta:
Simon Jennstål, Regionchef Region Öst
08-7649825

 

Custom sub menus