None

Enklare och smartare hantering av fastighetssystem med ny cloud-lösning

Skriven 19. april 2018 av Gunnar Karlsen Sverige AB
Nu kan fastighetsskötare på ett mycket enklare sätt hantera sina fastighetssystem i realtid via en ny molnbaserad plattform- GK Cloud. Molntjänsten som Gunnar Karlsen Sverige AB nu relanserar är en eftertraktad lösning som möter de krav som aktörer inom branschen har på tillgänglighet och snabbhet i dagens digitala samhälle.
Gunnar Karlsen Sverige AB

Gunnar Karlsen har sedan hösten 2017 levererat ca 40 anläggningar i Norden, varav ett 10-tal i Sverige, som nu är uppkopplade till GK Cloud. Responsen från användarna av systemet har hittills varit positiv och ambitionen är att alla kunder på sikt skall kopplas upp i GK Cloud.

– Fastighetsautomation blir allt mer anpassat till det övriga informationssamhället med krav på tillgänglighet och snabbhet. Det finns så många fördelar med att hantera fastighetssystemen via en molntjänst, säger Jonas Almér, affärsområdeschef för Byggnadsautomation på Gunnar Karlsen. Dels har kunden alltid tillgång till anläggningen och kan lätt övervaka och styra systemet via en app på mobilen eller surfplattan, dels slipper de tänka på back-up av data.

Risken för manipulation och intrång i fysiska installationer beror oftast på en lokal installation med dålig säkerhetslösning. Övergången till en molnbaserad lösning innebär att säkerheten i systemet blir en integrerad del av plattformen.

– Det pågår en transformation av branschen när det gäller underhåll och service. Historiskt har man satsat på bra manuell övervakning och snabb service och underhåll vid behov, det vill säga när saker slutat fungera. I framtiden handlar det om att åtgärda fel innan de uppstår och det kommer ske med hjälp av sensorer, datainsamling och smarta algoritmer. Vissa kallar det Internet of Things, för oss handlar det om förebyggande underhåll. Gunnar Karlsen har en tydlig ambition att kunna erbjuda de bästa och mest kostnadseffektiva tjänsterna i framtiden. Vi skall göra samma jobb men smartare och vår molntjänst GK Cloud lägger grunden för denna spännande utveckling, fortsätter Jonas Almér.

I Norge är Gunnar Karlsen marknadsledande inom fastighetsautomation och ambitionen är att växa i Sverige som en del av Gunnar Karlsens TotalTekniska Service. Med GK Cloud tas ett stort steg framåt i digitaliseringen och ger förutsättningar för att kunna erbjuda unika tjänster som kommer vara essentiella i framtiden.

Läs mer om GK Cloud här!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Almér, Affärsområdeschef för Byggnadsautomation Gunnar Karlsen Sverige AB,
Tel: 0701-90 05 15
E-post: jonas.almer@gk.se
 Kategori: Nyheter
Custom sub menus