None
Göran Krawe, VD GK och Sören Samuelsson, VD JF Jansson Rör AB

GK stärker sin ställning genom förvärv av JF Jansson Rör AB

Skriven 24. maj 2016 av Gunnar Karlsen Sverige AB
Gunnar Karlsen Sverige AB

Gunnar Karlsen Sverige AB, GK, har köpt JF Jansson Rör AB, ett av Uppsalas största VS-företag. Ett förvärv som är tänkt att komplettera vår nuvarande verksamhet och erbjudande ut mot kund. JF Jansson Rör AB blir i och med förvärvet ett helägt dotterbolag till GK.

”Vi har under en längre tid sonderat marknaden på jakt efter ett lämpligt företag som kan vara med och ge oss nästa skjuts i satsningen med att etablera en rörverksamhet i Sverige. Vi har sedan tidigare etablerat oss framgångsrikt organiskt i både Nord och Syd.

JF Jansson Rör AB är ett företag som matchar vårt behov på alla punkter. Dessutom har jag arbetat tillsammans med Sören tidigare och vet att han är ett fantastiskt bollplank och stöd för att diskutera strategier och visioner med. Tillika kompletterar det vår existerande verksamhet inom Ventilation och Byggautomation i Uppsala väldigt bra”, säger Göran Krawe, VD, Gunnar Karlsen Sverige AB.” 

JF Jansson rör är ett välrenommerat företag i Uppsala där man funnits sedan starten 1912. Företaget utför alla typer av rörinstallationer, såväl nyproduktion som ombyggnader och service. Man omsätter knappt 100 miljoner kronor och har cirka 65 anställda. I samband med förvärvet kommer Sören Samuelsson och JF Jansson Rör AB fortsätta arbeta med samma uppställning som man gör idag.

”Jag är mycket glad över den här möjligheten. Genom GK får vi tillgång till ett företag, som precis som vi, präglas av långsiktighet och goda relationer med såväl kunder som medarbetare. Det ska bli väldigt stimulerande att få vara en del av deras fortsatta utveckling fram för allt här i Uppsala men även ute i landet”, säger Sören Samuelsson, VD, JF Jansson Rör AB. 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Göran Krawe,
VD, Gunnar Karlsen Sverige AB
+46 70 438 82 59  |  

Sören Samuelsson,
VD, JF Jansson Rör AB
+46 70 943 21 03  |  

Icon PRESSMEDDELANDE (PDF)

Gunnar Karlsen Sverige AB (GK) är ett helägt dotterbolag till Gunnar Karlsen AS med säte i Oslo, Norge. Koncernen är en av Nordens ledande aktörer inom områdena Installation, Service, Rådgivning och Byggautomation och finns representerade i Norge, Sverige och Danmark.  Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom och flera årtiondens driftserfarenhet. GK-koncernen har drygt 2500 medarbetare och en omsättning på cirka 4 miljarder. Den svenska verksamheten finns representerad på 22 orter - från Haparanda i norr till Trelleborg i söder. Företaget har drygt 500 medarbetare och omsätter cirka 800 miljoner kronor. www.gk.se

 


Kategori: Nyheter
Custom sub menus